Het Topscriptie Studenten Event

Student en scriptie in de praktijk

Van creatieve vermogens naar artificial intelligence - Iris Bambacht, Jef Montes en Ingeborg Rijkers

Fashion expert Iris Bambach schreef op Nyenrode een innovatieve scriptie over hoe intuïtie kan worden omgezet in regels voor toepassing bij artificial intelligence voor bijvoorbeeld naaimachines. Vandaag brengt ze dat in de praktijk met een van Nederlands toonaangevende naaitechniekspecialisten, Ingeborg Rijkers, en modeontwerpers Jef Montes en Bjorn Kersten. Plaats van handeling: het Sewing Experience Centrum van Ingeborg  van Liempd Rijkers in Eindhoven.

Jef Montes zoekt met zijn Studio Adaptive Skins altijd het uitzonderlijke in materiaal gebruik op. Materiaal dicht tegen de huid, reagerend op de omgeving, fiberglas en zelfs elektronisch geleidend. Jef trok op meerdere internationale fashionshows met zijn spraakmakende concepten alle aandacht naar zich toe.
 

Ingeborg van liempd-Rijkers stamt uit een roemrucht geslacht van 100 jaar naaimachineverkopers. Twee geleden verliet ze het familiebedrijf en startte haar eigen Sewing Experience Centrum. Een sewing centre om te ervaren, te leren, inspiratie op te doen en om de juiste machines te kunnen kopen.